AQUA MARINA

Linija za ciscenje i skidanje sminke sa cistim morskim aktivnim sastojcima. Iz morskih dubina, u nasim labaratorijama, alge sa najefikasnijim aktivnim principima se transformisu u izvanredne saveznike za negu koze. Proizvodi AQUA MARINA su napravljeni da zadovolje potrebe svih tipova koze, zahvaljujuci razlicitim kvalitetima morskih biljaka. Svi proizvodi AQUA MARINA su visoke podnosljivosti i ne sadrze parabene, mineralna ulja i proizvode se u Italiji u skladu sa dobrom proizvodnom praksom (GMP) i internacionalnim standardom kvaliteta ISO22716. Proizvodi AQUA MARINA ciste kozu, hidriraju je i snabdevaju  kiseonikom. Obezbrdjuju prirodnu i kompletnu zastitu protiv stvaranja najvaznijih oksidativnih reakcija. Aktivni princip ulazi u celije i komunicira sa medjucelijskim slobodnim radikalima. Stiti DNA od oksidativne stete, sprecava stetu nastalu izlaganjem ozonu, UV zracenju i hemijskom stresu, ubrzava potencijal odbrane koze, detoksikuje i cisti kozu.

AKTIVNI PRINCIPI


MAKROALGA KAPPAHYCUS ALVAREZII: morska mahovina elkhorna. Makroalga crvene boje, obezbedjuje bioprotektivne oligosaharide nakon modifikacije hidrolizom.


ULJE SLATKOG BADEMA: Izvadjen cedjenjem zrelih semenki, ulje slatkog badema je tipicno ulje zute boje i slatkastog ukusa. Obogacen izrazenim emolijentnim svojstvima, ulje badema ne izaziva iritacije i senzibilizacije. Odlicna zastita koze, ucvrscuje je i savrseno je za sve tipove koze.


HIJALURONSKA KISELINA: jedan od najvaznijih komponenti vezivnog tkiva, koji se prirodno nalazi u ljudskom telu i ako je koza obdarena elasticnoscu, hidratacijom, turgorom, gustinom i otpornoscu je upravo zahvaljujuci ovoj kiselini. Nivo hijaluronske kiseline se smanjuje sa godinama i upravo iz tog razloga, inestetizmi i bore pocinju da se manifestuju na kozi. Unosenje ovog aktivnog principa u formulaciji Gioiello Liquido omogucava optimalan nivo hidratacije.


LITOTAMNIUM: alga krecnjacke strukture iz porodice koralinskuh (ruzicastih) algi.


ALGA BRUNA SARGASSUM MUTICUM: smedja morska trava (japanska zicara). Dobar antioksidans, stiti i koristi se protiv starenja koze. Ambijentalni stres stvara brojne vrste oksidativnih reakcija koji povecavaju upalu koze, osnovni uzrok preranog starenja. Da bi usporili ove procese i da bi se sprecila steta potrebno je da se odrzi i pojaca mehanizam odbrane koze. Aktivni princip koji se koristi je koncentrovana frakcija koja se nalazi u smedjoj algi Sargassum muticum prikupljena iskljucivo u poljoprivrednoj akvakulturi u slivu Thau-a koji se nalazi u Francuskoj i povezan je sa Sredozemljem. Sargassum muticum je japanskog porekla ali se razvila u Sredozemlju odavno. Aktivni princip sadrzi jedan mineralni sastav dobro izbalansiran sa visokim sadrzajem kalijuma, natrijuma, magnezijima i svim esencijalnim oligoelementima za zastitu koze: gvozdje, cink, magnezijum, bakar i selen. Prisutne su i sve aminokiseline koje su u stanju da odigraju znacajnu ulogu u hidrataciji i proizvodnji energije.


SODIUM PCA: natrijumjedan od osnovnih sastojaka NMF-a (faktora prirodne hidratacije koze).